Permanente Make-up

WAT IS PERMANENTE MAKE-UP?

Permanente make-up (PMU) is het oppervlakkig in de huid aanbrengen van pigmenten. Met permanente make-up bent u dag en nacht perfect verzorgd. Ook zonder make-up heeft u een verzorgde en toch natuurlijke uitstraling. PMU is geschikt voor iedereen die er op elk moment verzorgd uit wil zien. Met PMU helpt u de natuur een handje; u hoeft nooit meer ongerust in de spiegel te kijken bij een bezoek aan het strand, het zwembad of de sauna om daarna snel uw make-up bij te moeten werken.

Permanente make-up is geen tatoeëring. Wel vergelijkbaar is dat pigmenten in de huid aangebracht worden. Doordat de huid zich constant vernieuwt, vervaagt de pigmentatie na ongeveer drie tot vijf jaar. Dit proces verloopt bij de één wat sneller dan bij de ander. Dit is mede afhankelijk van de gebruikte kleur.

Permanente make-up kan worden toegepast op wenkbrauwen, ogen en lippen. Permanente make-up wordt aangebracht met heel dunne naaldjes door middel van een PMU apparaat. Ook zijn er verschillende soorten naalden, met elke naald zijn er diverse technieken mogelijk, met weer verschillende effecten.

PMU geeft een prachtig accent aan uw natuurlijke schoonheid!

HOE WERKT HET?

Met een steriele naaldmodule wordt de pigmentatie heel ondiep en bijna pijnloos in de bovenste huidlaag aangebracht. Hiermee kunnen correcties en/of verfraaiingen worden aangebracht aan lippen, ogen en wenkbrauwen. De manier van werken, de pigmenten en de materialen voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van onder andere de GGD en de Voedsel en Waren Autoriteit. De GGD heeft daarom de salon een vergunning verleend voor het aanbrengen van permanente make-up. Zo kunt u er vanuit gaan dat u ten alle tijden professioneel geholpen wordt. Kijk op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl voor meer informatie.

Het resultaat van de pigmentaties is verrassend natuurlijk en blijft gedurende drie tot vijf jaar mooi om vervolgens langzaam te vervagen. Daarna kunt u het bijvoorbeeld één keer per jaar of eens per twee jaar laten bijwerken. Uiterlijk zes à acht weken na de behandeling moet u altijd terugkomen voor een nabehandeling om de puntjes op de ‘ i ‘ te zetten.

VOOR WIE?

U kunt voor PMU kiezen om cosmetische of medische redenen. Permanente make-up is een uitkomst voor mensen die:
· Geen of weinig wenkbrauwen hebben
· Moeite of geen tijd hebben om zich op te maken
· Geen haren meer hebben (bijv. door ziekte)
· Smalle lippen, vage contourlijnen of geen strakke liplijn hebben
· Contactlenzen of een bril dragen
· Veel aan sport doen
· Sauna/strandgangers
· Allergisch zijn voor normale make-up

Ook bij een kind die door een bepaalde ziekte geen haar meer in het gezicht heeft, is PMU een uitkomst. Bij jongeren onder de zestien jaar is het echter niet toegestaan om PMU te zetten.

Permanente make-up wordt afgeraden bij diabetes, hemofilie, chronische huidziekte, contactallergie, immuunstoornis, hart- en vaatafwijkingen, bij het gebruik van antistollingsmiddelen, op plaatsen waar plastische chirurgie of radiotherapie is ondergaan en waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritaties bevinden.